Separator

GRATIS DIAGNOSE >>

DOE DE VOCHTTEST »

Bel Gratis : 0800 90012

OPSTIJGEND VOCHT

opstijgend vochtLast van opstijgend vocht?

Opstijgend of optrekkend vocht kan u vergelijken met een klontje suiker dat koffie opzuigt. Ook uw muren kunnen als een soort spons grondwater opzuigen. Om dit te voorkomen plaatst men in het metselwerk een waterkerende laag.

In woningen waar deze laag niet of slecht geplaatst is, ontstaat er opstijgend vocht. In oudere gebouwen kan de beschermingslaag beginnen verduren en ontstaan er kleine scheurtjes. Hierlangs sijpelt er vocht dat door de muren opgeslorpt wordt. Dit noemt men opstijgend vocht, optrekkend vocht of soms ook opstijgend grondvocht.

Meest voorkomende plaatsen van opstijgend vocht

Optrekkend vocht vindt u meestal in de ruimte die het dichtst bij het grondvocht ligt, de buitenmuren. Maar het kan ook voorkomen op een binnenmuur die midden in de woning staat. In recente woningen is meestal een waterkerende laag voorzien, maar door een slechte plaatsing kan u toch last ondervinden van opstijgend grondvocht. Het zijn toch de oudere woningen die het vaakst kampen met dit vochtprobleem.

Opstijgend vocht oplossen of behandelen

Wat doen tegen opstijgend vocht? De populairste en meest effectieve methode om optrekkend vocht op te lossen, is het injecteren van de muren. Hoewel u best altijd eerst een deskundige diagnose laat maken door een expert.

Vraag nu uw gratis en vrijblijvende analyse aan »