Separator

GRATIS DIAGNOSE >>

DOE DE VOCHTTEST »

Bel Gratis : 0800 90012

VAAK GESTELDE VRAGEN

Een muffe geur is vaak het resultaat van het rottingsproces, vaak geassocieerd met schimmel, meeldauw, en droge rot. Het is dan duidelijk dat vocht aanwezig is zelfs als u geen zichtbaar extra vocht ziet.

Vocht is meestal de boosdoener van roest op de metalen apparaten en zekeringkasten.

We zien het vaak terug op de binnenmuur, wanneer ze nat of vochtig zijn krijgen zowel gasbetonblokken als betonnen muren een donkergrijze kleur.

Vaak ziet u dit probleem niet terug op uw buitenmuur, vooral omdat schimmel en meeldauw binnenin het beste groeit. Deze schimmels groeien in een vochtige, donkere omgevingen zoals kelders en veroorzaken verkleuring op oppervlakken. Ook hier is vochtbestrijding niet alleen van esthetisch belang maar ook voor uw gezondheid en de structuur van uw huis.

Vocht kan leiden tot verf verkleuring of dat de verf begint te schilferen en dus van de muren begint te vallen.

De relatieve vochtigheid is een bepaald gehalte dat steeds in de woning in evenwicht is. Wanneer door een vochtprobleem deze waarde overschreden wordt, ontstaat er zich een schadebeeld. Meestal zijn dit bruin-zwarte vlekken, men spreek op dit moment van schimmels. Schimmels kunnen een gevolg zijn van een te hoog vochtigheidsgehalte in combinatie met opstijgend of optrekkend vocht.